Worldwide Food Safety Issues

Номер, рік
1(71), 2013

УДК
338.439.6

Автор
Julie A. Albrecht, PhD, Professor
Department of Nutrition and Health Sciences,
University of Nebraska-Lincoln, Lincoln, NE, USA

Анотація
Food safety issues are global. This paper provides an overview of food safety issues including microbiological contamination, chemical contamination, naturally-occurring toxins and nutritional inadequacies. A brief overview of genetic engineering (biotechnology) includes consumer concerns.

Ключові слова
food safety

Стаття
Julie A. Albrecht. Worldwide Food Safety Issues

Список використаних джерел

  1. www.fda.org
  2. www.fao.gov
  3. www.fsis.usda.gov/Fact_Sheets/FoodborneIllness&Disease
  4. www.ghtbac.org
  5. www.who.int/foodsafety/consumer
  6. www.fsis.gov
  7. www.who.int/foodsafety/codex/
  8. www.who.org
  9. www.who.int/foodsafety/chem
  10. www.moniqa.org
  11. www.aphis.gov
  12. Food Safety Department, World Health Organization. 2005. Modern food biotechnology, human health and development: an evidence-based study. Available at www.who.org
  13. http://passel.unl.edu

Джулія Олбрайт. Всесвітня безпека харчових продуктів.
Питання продовольчої безпеки носять глобальний характер. Ця стаття містить огляд питань безпеки харчових продуктів, включаючи мікробіологічне забруднення, хімічне забруднення, природні токсини і продукти незадовільної якості. У статті наведено аналітичний огляд споживання продуктів генної інженерії (біотехнології).

Джулия Олбрайт. Всемирная безопасность пищевых продуктов.
Вопросы продовольственной безопасности носят глобальный характер. Эта статья содержит обзор проблем безопасности пищевых продуктов, включая микробиологическое, химическое загрязнение, природные токсины и продукты неудовлетворительного качества. Приведен краткий аналитический обзор потребления продуктов генной инженерии (биотехнологии).