Номер, рік
1(71), 2013
УДК
338.439.6
Автор
Julie A. Albrecht, PhD, Professor
Department of Nutrition and Health Sciences,
University of Nebraska-Lincoln, Lincoln, NE, USA
Анотація
Food safety issues are global. This paper provides an overview of food safety issues including microbiological contamination, chemical contamination, naturally-occurring toxins and nutritional inadequacies. A brief overview of genetic engineering (biotechnology) includes consumer concerns.
Ключові слова
food safety
Стаття
Julie A. Albrecht. Worldwide Food Safety Issues
Список використаних джерел
- www.fda.org
- www.fao.gov
- www.fsis.usda.gov/Fact_Sheets/FoodborneIllness&Disease
- www.ghtbac.org
- www.who.int/foodsafety/consumer
- www.fsis.gov
- www.who.int/foodsafety/codex/
- www.who.org
- www.who.int/foodsafety/chem
- www.moniqa.org
- www.aphis.gov
- Food Safety Department, World Health Organization. 2005. Modern food biotechnology, human health and development: an evidence-based study. Available at www.who.org
- http://passel.unl.edu
Джулія Олбрайт. Всесвітня безпека харчових продуктів.
Питання продовольчої безпеки носять глобальний характер. Ця стаття містить огляд питань безпеки харчових продуктів, включаючи мікробіологічне забруднення, хімічне забруднення, природні токсини і продукти незадовільної якості. У статті наведено аналітичний огляд споживання продуктів генної інженерії (біотехнології).
Джулия Олбрайт. Всемирная безопасность пищевых продуктов.
Вопросы продовольственной безопасности носят глобальный характер. Эта статья содержит обзор проблем безопасности пищевых продуктов, включая микробиологическое, химическое загрязнение, природные токсины и продукты неудовлетворительного качества. Приведен краткий аналитический обзор потребления продуктов генной инженерии (биотехнологии).
Ключевое название (Key title):
Vìsnik agrarnoï nauki Pričornomor'â (Online)
Сокращенное ключевое название (Abbreviated key title):
Vìsn. agrar. nauki Pričornomor'â (Online)
Параллельное название (Parallel title):
Ukrainian Black Sea region agrarian science