Номер, рік
1(71), 2013
УДК
664.8.037.1:57.018.8:635.64
Автор
Н.М. Осокіна, доктор сільськогосподарських наук
К.В. Костецька, здобувач
Уманський національний університет садівництва
Анотація
Встановлено, що втрати маси плодів баклажану, перцю солодкого та томатів залежать від умов зберігання, а також року врожаю, ступеня стиглості та особливостей виду і сорту.
Ключові слова
втрата маси, плодові овочі, сорт, погодні умови, ступінь стиглості
Стаття
Н.М. Осокіна, К.В. Костецька. Вплив умов зберігання на втрати маси плодових овочів
Список використаних джерел
- Стоянов А. В. Плоди i овочі – невід’ємний компонент їжі / А. В. Стоянов // Харчова i переробна промисловість. — 2001. — № 8. — С. 8—10.
- Tetenyi P. Infraspecic chemical taxa of medicinal plants / P. Tetenyi. — Budapest : Akademical Kiado, 1970. — P. 105—109.
- Попов В. Г. Философия современного питания / В. Г. Попов, В. Б. Акопян // Аграрна наука. — 2001. — № 11. — С. 32.
- Сергієнко В. Г. Зберігання овочів у міжсезонний період / В. Г. Сергієнко // Захист рослин. — 1999. — № 1. — С. 30—31.
- Госреєстр сортів рослин України 2005 року // Овощеводство. — 2005. — №6. — С. 11.
- Гайдым А. М. Информация о требованиях стандартов к качеству баклажана свежего / А. М. Гайдым // Овощеводство. — 2005. — № 9. — С. 60—61.
- Ящики из древесины и древесных материалов для продукции пищевых отраслей промышленности, сельского хозяйства и спичек. Технические условия : ГОСТ 10131-93. — [Введен в действие 01.07.95]. — М. : Стандартинформ, 2008. — 42 с.
- Фрукти і овочі свіжі. Відбирання проб : ДСТУ ISO 874-2002. — [Чинний від 2003.10.01].— К. : Держспоживстандарт України, 2003. — 9 с. — (Національний стандарт України).
- Продукти перероблення плодів і овочів. Методи визначення сухих речовин та вологи : ДСТУ 67.050-2008. — К. : Держспоживстандарт України, 2008. — 20 с. — (Національний стандарт України).
- Доспехов Б. А. Методика полевого опыта / Б. А. Доспехов. — М. : Агропромиздат, 1985. — 351 с. — (С основами статистической обработки результатов исследования; 5 изд., перераб. и доп.).
Н.М. Осокина, Е.В. Костецкая. Влияние условий хранения на потери массы плодовых овощей.
Установлено, что потери массы плодов баклажана, перца сладкого и томатов зависят от условий хранения, а также года урожая, степени спелости и видовых и сортовых особенностей.
N.M. Osokina, K.V. Kostetska. In uence terms of storage is on the losses mass of fruit green-stuffs.
It is set that losses mass in garden-stuffs an egg-plant, pepper sweet and tomatoes depend on the terms of storage, and also year of harvest, degree of ripeness and speci c and of high quality features.
Ключевое название (Key title):
Vìsnik agrarnoï nauki Pričornomor'â (Online)
Сокращенное ключевое название (Abbreviated key title):
Vìsn. agrar. nauki Pričornomor'â (Online)
Параллельное название (Parallel title):
Ukrainian Black Sea region agrarian science